Wie is Beker

Uitgelicht

Boekje met museumtips 
Dit kleurrijke digitale flipbook
Op Excursie! biedt inspiratie voor leuke en leerzame uitstapjes met de kinderen. Het is een bundeling van afleveringen uit de rubriek Excursietip die ik jarenlang heb geschreven voor magazine Naar School! Gratis te bekijken.


Magazine Naar School!

Een eigentijds vakblad voor het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs, verschijnt 5 keer per jaar. Ik ben er trots op dat ik al jaren hoofdredacteur van dit blad mag zijn.

 

VO Gids 2019

In oktober 2018 is hij weer op vrijwel alle basisscholen uitgedeeld: dé keuzegids voor het voortgezet onderwijs, voor kinderen in groep 8 en hun ouders. De oplage is verder gestegen tot 194.000 exemplaren. Als hoofdredacteur zorg ik dat de 80 redactionele pagina's jaarlijks geactualiseerd worden.

Boek over het Krimpenerwaard College

Een geweldige opdracht: schrijven over de school waar ik ooit zelf op zat. Het eerste exemplaar was voor de burgemeester, maar bij de jeugd viel het boek ook in de smaak (zie foto). Oktober 2015.

Boek met 11 interviews

Deze uitgave in de serie Spreekuur Thuis, waarvoor ik 11 interviews heb geschreven, bevat ruim 100 pagina's, verscheen eind 2014.


Leven met vitiligo

Dit is Beker!

Lucy Beker is een ervaren journalist met een portfolio vol tekstproducties, in de loop der jaren geschreven voor dagbladen, vakbladen, websites, relatiemagazines en boeken. En daar komt nog dagelijks tekst bij!


Ik schrijf graag over onderwijs, maar ook over andere onderwerpen, zoals gezondheidszorg, cultuur en ondernemerszaken. Ik ben een echte allrounder!


Een paar highlights

Vijf jaar ben ik hoofdredacteur geweest van het magazine School! en nu ben ik hoofdredacteur van de opvolger: Naar School! Een vakblad voor het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs in Nederland.

Daarnaast heb meer bladen gemaakt, zoals JongLeren, dat gaat over VVE (voor- en vroegschoolse educatie), een opdracht van de gemeente Amsterdam.

Van 1 januari 2013 tot 1 januari 2017 ben ik hoofdredacteur geweest van het glossymagazine Spotlight! van Landelijke Vereniging van Vitiligo-Patiënten, en sinds 2015 ben ik hoofdredacteur van de VO Gids, een keuzegids voor 12-jarigen.


Ook leuk

In 2014 schreef ik 11 interviews met patiënten voor een boek in de serie 'Spreekuur Thuis': Leven met vitiligo. In 2015 maakte ik in opdracht van het Krimpenerwaard College een aantrekkelijk boek over deze vo-school, ter gelegenheid van de opening van een splinternieuw schoolgebouw in Krimpen aan den IJssel. In 2016 schreef ik een serie webteksten voor de Schakel Autogroep: allemaal modelbeschrijvingen van Fords (niet toevallig ook mijn favoriete automerk).


Slagvaardig

Beker Tekst & Redactie is een eenvrouwsbedrijf, dat slagvaardig kan werken met lage kosten en scherpe tarieven. Door mijn all-round schrijf- en eindredactie-ervaring ben ik snel en op velerlei gebied inzetbaar. Ook voor uw blad of website! Bel of mail mij gerust voor een afspraak of een offerte.

 

Beker schrijft voor enthousiaste lezers.